Sari la conținutul principal

Servicii Plus Transfer Business Management

Transfer Business Management va asista pe durata intregii proceduri a cesiunii partilor sociale, a vanzarii unei afaceri, a cumparari afacere sau inchiriere afacere.

Ca orice proiect pentru a fi o reusita, el trebuie pregatit foarte bine din timp. Vanzarea unei afaceri sau cumpararea de afacere trebuie sa respecte o procedura riguroasa de evaluare si analiza pentru ca partenerii sa nu isi creeze probleme juridice ulterior. Masura transferarii unei afaceri trebuie gandita cu mult timp inainte ca ea sa se produca. Experienta noastra ne arata ca durata transferului unei afaceri poate dura intre 6 si 18 luni.

Echipa noastra de juristi si de experti financiar-contabili, va sta la dispozitie pe intreg parcursul, de la evaluare, la momentul semnarii contractelor si chiar dupa momentul transferului - vanzarii afacerii dumneavoastra.

MOMENTUL TRASFERARII AFACERII

Al doilea pas este cel al cesiunii propriu-zise. Fie o cesiune de parti sociale din capitalul societatii, fie o vanzare-cumparare de fond de comert ca bun mobil corporabil sau incorporabil cuprins in patrimoniul societatii.

Cesiunea se realizeaza prin transferul total sau partial al partilor sociale sau al actiunilor cuprinse in capitalul societatii. Controlul capitalului confera proprietarului dreptul de a fixa politica economica, financiara si de resurse umane a societatii. Contractul de cesiune de parti sociale si de actiuni se realizeaza in forma scrisa cu mentiunea numarul de parti sociale cedate si pretului platit pentru ele. Partea contractanta poate fi atat o persoana juridica cat si una fizica cu respectarea prevederilor legii 31/1990 cu completarile si modificarile ulterioare.

Momentul transferarii afacerii poate imbraca forma unui Ante-Contract sau Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare de parti sociale sau actiuni la termen. În aceasta situatie pretul va fi platit in diferite transe sub forma de plati partiale, unele la momentul semnarii contractelor iar altele la un moment ulterior.

Pretul platit de cesionar este supus unui impozit legal de 16% din valoarea tranzactiei, insa existe portite de evitare a acestuia, lucru pe care expertii Transfer Business Management il cunosc bine.

Contractul de cesiune de parti sociale sau de actiuni va fi secondat de o Hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor sau Actionarilor prin care se dispune intrerea noului asociat in capitalul societatii, redistribuirea partilor sociale sau a actiunilor, precum si numarul si valoarea lor.

Transfer Business Management va poate consilia si verifica toate conditiile de legalitate cu privire la momentul tranzactiei.

EVALUARE AFACERE

Primul pas pe care cedentul trebuie sa-l realizeze este sa-si evalueze afacerea.Acest demers are ca scop fixarea pretului de referinta. Evaluarea se realizeaza prin analiza elemetelor din bilantul contabil cu privire la profit, a mijloacelor fixe si circulante, a fondului de comert care cuprinde Numele comercial, Clientela, Vadul comercial cu factorii locali de comercialitate, Brevete, Licente, Stockuri, Materiale, Echipamente si Mobilier, valoare care se inmulteste cu un indicator previzional de evaluare aferent domeniului de activitate. Evaluarea unei societati este obligatorie in cazul in care societatile sunt cotate la bursa si se evalueaza actiunea listata pentru a fi in concordanta cu realitatea financiar-contabila. Evaluarea va fi facuta de evaluatori ANEVAR, sau de un expert contabil autorizat.

Dupa evaluarea contabila a societatii si cea a Fondului de Comert urmeaza pregatirea contractelor. Proiectele de contracte sunt redactate si verificate de un serviciu juridic competent si cu experienta. Un bun jurist impreuna cu un bun expert contabil pot sa va evite probleme care ar aparea ulterior, atat de fond cat si de forma.

Lipsa evaluarii, evaluarea non-conforma, trunchiata sau falsa antreneaza consecinte juridice grave pentru cedent. El se face raspunzator pentru Inselaciune, infractiune prevazuta de legea penala. In acelasi timp contractul de cesiune poate fi atacat in justitie, cerut anularea lui pe motiv de Dol sau Eroare. În tot acest timp contractul de cesiune este lovit de nulitate relativa. Ca si consecinta al unei actiuni in anulare pe cale judecatoreasca cedentul risca anularea contractului, returnarea pretului si plata unor despagubiri foarte consistente.

Transfer Business Management prin echipa sa va asista pentru evitarea problemelor ce pot aparea pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra.

DUPA MOMENTUL TRANSFERARII SOCIETATII

Transfer Business Management prin echipa sa propune servicii si dupa momentul tranzactiei societatii, atat fostilor patroni cat si actualilor investitori.

a. Servicii adresate fostilor patroni / asociati / actionari.

Odata cu transferul si implicit al controlului societatii in mainile investitorului, fostul patron se regaseste cu o importanta suma de bani la dispozitie. Transfer Business Management va poate consilia in noile dumneavoastra planuri de viitor. Împreuna cu specialistii nostrii in valorificarea patrimoniului vom analiza si tria cele mai bune oportunitati de plasament. Acestea pot fi actiuni cotate la bursa, depozite si alte instrumente bancare, obligatiuni, bonuri de trezorerie, investitii imobiliare, investitii in afaceri startup, etc.

b. Servicii adresate noilor patroni.

În calitate de noi patroni veti urmarii consolidarea si marirea profiturilor in noua afacere. Transfer Business Management va poate asista si consilia in aceasta noua etapa, atat din punct de vedere juridic cat si contabil. Aceaste pot fi negocierea si redactarea noilor contracte cu partenerii de afaceri, autorizatii de functionare, angajarea de noi salariati, intocmirea planurilor de afaceri, obtinerea de imprumuturi bancare interne si obtinerea de fonduri europene nerambursabile, etc.

Serviciile de consultanta atat juridice cat si financiar-contabile sunt asigurate de Transfer Business Management prin Cabinetul DRAGAN CONSULT.

Despre noi

Transfer Business este o platforma a biroului nostru de consultanta avand ca obiect asistenta la vanzarea afacerilor, suportul acordat investitorilor in cautatea de afaceri, evaluarea societatilor comerciale, facilitarea transferului si consultanta la intermedierea vanzarii-cumpararii de afaceri. Oferim suport pentru achizitii si fuziuni, cesiunii de parti sociale, a fondului de comert, stockuri, spatii comericiale, s.a.